2020-11-11 08:19:39• hírek • Bede Emőke

Tűz Mózesfaluban: egy hajszálon múlott a 93 éves férfi élete

Kedden, 16 óra 20 perckor arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU), hogy tűz ütött ki egy mózesfalui lakóházban.

Az esettel kapcsolatban az ISU szóvivője, Timis Bianca közölte, a bejelentésben megadott helyszínre két tűzoltókocsi, 12 tűzoltó és egy SMURD-rohammentő sietett ki. Sajnos utóbbira is szükség volt, hiszen a házban egy 93 éves férfi lakott, akinek szerencsére sikerült időben kimenekülnie az lángokban álló épületből, karján viszont felületi égési sérüléseket szerzett. A helyszíni ellátást követően a férfit az avasfelsőfalui kórház sürgősségi osztályára szállították.


A tűzoltóknak 19 óra 30 percre sikerült megfékezni a lángokat. A tűzben hamuvá lett a fél tetőszerkezet, illetve kiégett egy szoba is, melyben a bútorok és az ágy mellett egy kályha is helyet kapott. Mindezek mellett komoly károk keletkeztek az előszobában, a kamarában, valamint két helyiségben megrongálódott a mennyezet is.


A tűzoltóság véleménye szerint a tüzet egy, a kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatta.





A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség korábban számos tanácsot fogalmazott meg a fűtésszezonra vonatkozóan. Ezekről ide kattintva olvashatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: